Binarê Qendîl’de Ulusal Direniş Bayramı: ‘Çözümün anahtarı İmralı’dır’-YENİLENDİ

binare-qendil’de-ulusal-direnis-bayrami:-‘cozumun-anahtari-imrali’dir’-yenilendi

Yurttaşlar gruplar halinde KCK bayrakları, Önder Apo ve şehitlerin fotoğraflarıyla büyük bir heyecanla kutlama alanında toplandı. 

Kutlama bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Ardından Binarê Qendîl Halk Meclisi’nin mesajı Binarê Qendîl Halk Meclisi Eşbaşkanı Lavan Mistefa tarafından okundu.

Lavan Mistefa, 27 Kasım’da sadece bir partinin kurulmadığını, aynı zamanda karanlıktan bir aydınlığa bir kıvılcım yakıldığını belirterek, “Kürtlere dayatılan ölümün kırılmasıdır. PKK, Kürt kişiliğinin onurla yaşamayı öğrendiği yeni bir yaşam felsefesi kazandırdı” dedi.

Bu hareketin tüm sınırları aştığını ifade eden lavan Mistefa, “Demokratik ulus projesi ve “Jin, Jiyan, Azadî” felsefesiyle tüm Ortadoğu için özgürlük kimliği haline geldi” diye konuştu.

Lavan Mistefa, PKK’nin savaş gücü olduğu kadar, barış gücü de olduğuna dikkat çekerek, “Önder Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü olmadan barış sağlanamaz. Çözüm anahtarı İmralı’dır” diye kaydetti.

Mesajdan sonra sanatçı Ferman Hewramî, Îbo Qamişlo, Koma Awazê Çiya sahneye çıktı ve şarkılarıyla gelenlere büyük bir coşku verdi.

Kutlama, şarkıları eşliğinde özgürlük halayları çekilmesi ve ‘Bijî Serok Apo’, ‘Şehîd Namirin’ ve ‘Jin, Jiyan, Azadî’ sloganlarıyla son buldu.

Source: ANF News

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

mt-sample-background

© 2024 Egerin. All rights reserved.

Scroll to Top

Subscribe to receive News in Email

* indicates required

Intuit Mailchimp