Kobanê halkı: Uluslararası toplum bu katliamlardan sorumludur

kobane-halki:-uluslararasi-toplum-bu-katliamlardan-sorumludur

Kobanê halkı, işgalci Türk devleti ve HTŞ-DAIŞ çetelerinin yurttaşlara yönelik katliamlarına tepki göstererek, uluslararası toplumun sessiz kalarak bu suçlara ortak olduğunu belirtti.

  • ANF
  • KOBANÊ
  • Pazartesi, 26 Ocak 2026, 21:10

Kobanê’nin DAIŞ çetelerinden kurtarılışının yıldönümünde, işgalci Türk devletinin desteklediği HTŞ-DAİŞ çeteleri, Xirab Hişkê köyünde bir aileye saldırarak katletti. Ailenin 5 üyesi şehit düşerken, 5 kişi de yaralandı. Kobanê halkı, bu katliama karşı Özgür Kadın Meydanı’nda bir açıklama yaptı.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) üyesi Bekir Hec Îs açıklamayı okudu.

Açıklamada, “Kobanê’nin kara ve karanlık vahşetten kurtuluşunun yıldönümünde, bugün o karanlık bir kez daha Kobanê’ye doğru ilerliyor. Tüm dünyayı savunan ve terörü yenen direniş kentinde; Rojava’da tüm insanlık için 15 binden fazla şehit verildi. Bugün de kurtuluşun yıldönümünde, tüm silahlarının namlusunu Kobanê’ye çevirmişler.

2014 tarihinde Kobanê’ye DAIŞ eliyle yapılan saldırılar ile bugün hükümet adına yapılan saldırılar aynı zihniyete sahiptir ve tek amaçları Kürt ulusunun yok edilmesidir. Ancak bugün de Xirab Hişkê köyüne saldırdırarak aynı aileden 5 kişiyi şehit ettiler, 5 kişiyi de yaralandı. Uluslararası topluma acilen müdahale etmeleri çağrısında bulunuyoruz. Kürdistan’ın dört parçasına ayağa kalkmaları, birbirlerine, direnişe ve şehitlere sahip çıkmaları çağrısında bulunuyoruz” denildi.

Source: ANF News

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

mt-sample-background

© 2024 Egerin. All rights reserved.

Scroll to Top

Subscribe to receive News in Email

* indicates required

Intuit Mailchimp