Strasbourg eylemcileri 15 Şubat Komplosunu kınadı

strasbourg-eylemcileri-15-subat-komplosunu-kinadi

Strasbourg kentinde Haziran 2012’den beri aralıksız sürdürülen Özgürlük Nöbeti‘nin, 714’üncü haftasında Darmstadt’tan gelen Selamet Mat, Mürşide Oltan ve İbrahim Kara devraldı.

Selamet Mat, yaptığı açıklamada, “Başta Abdullah Öcalan olmak üzere halkımıza ve tüm Kürdistan’a selamlarımızı iletiyoruz. Önder Apo ve şehitlerimize yönelik bu kara günü kınıyorum. Önderliğimiz fiziki özgürlüğüne kavuşup yanımıza gelene kadar Önderliğimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Kürt halkına birlik çağrısı da yapan Selamet Mat, “Rojava, Rojhilat, Bakur ve Başûr üzerindeki kuşatmayı kınıyoruz. Önderliğimiz, dağlardaki çocuklarımız özgür olmadığı sürece, zindanların kapıları açılmadan bizler de özgür olamayacağız” ifadelerini kullandı.

‘TÜM KOMPLOLARI BOŞA ÇIKARACAĞIZ‘

Mürşide Oltan ise 15 Şubat komplosunun Kürt halkı için kara bir gün olduğunu belirterek, “İşgalci devletler, Önderlik şahsında Kürt halkını yok etmek istedi. Onlarca arkadaş ‘Güneşimizi karartamazsınız’ şiarıyla bedenlerini ateşe verdi. 15 Şubat şehitleri şahsında tüm Kürdistan şehitlerini anıyoruz. Yıllardır Önderlik zindanlarda, Kürt halkı ise sokaklarda direnişini sürdürüyor. Direniş, kendisiyle birlikte zafere ulaştırıyor. Bugün Önderlik, tüm dünya için barış ve demokrasiye öncülük ediyor. Barış istemeyen işgalci ve hegemonik devletler, bugün Rojava’da ikinci komployu hayata geçirdi. Ancak halkımızın direnişiyle bu komplo da boşa çıkarılacaktır. Kürt halkı Önderliğin fikir ve felsefesiyle kendisini eğitti ve hiç kimse bu çizgiyi yok edemeyecektir. Özgürlüğümüzü elde edene kadar direnişi sürdüreceğiz. Bir kez daha ‘Bijî Serok Apo, Bijî Serok Apo’ diyoruz” dedi.

Source: ANF News

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

mt-sample-background

© 2024 Egerin. All rights reserved.

Scroll to Top

Subscribe to receive News in Email

* indicates required

Intuit Mailchimp