İran’dan nükleer anlaşma açıklaması: ‘Taslak 2-3 gün içinde hazır’

iran’dan-nukleer-anlasma-aciklamasi:-‘taslak-2-3-gun-icinde-hazir’

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD Başkanı Donald Trump’ın verdiği ültimatomun ardından yaptığı açıklamada, nükleer anlaşmaya ilişkin bir taslağın “iki ya da üç gün içinde” hazır olacağını ve ardından ABD’ye sunulacağını söyledi.

  • ANF
  • HABER MERKEZİ
  • Cuma, 20 Şubat 2026, 15:36

MSNBC kanalına konuşan Arakçi, nükleer anlaşmaya ilişkin bir taslağın “iki ya da üç gün içinde” hazır olacağını belirtti. 

“Bir sonraki adımım, olası bir anlaşma önerisini Amerikalı muhataplarıma sunmak olacak” diyen Arakçi, taslağın ABD’nin özel temsilcisi Steve Witkoff ve Trump’ın damadı Jared Kushner’e iletileceğini belirtti.

İranlı Bakan, salı günü Cenevre’de Umman arabuluculuğunda yürütülen görüşmelere başkanlık etmişti.

Arakçi ayrıca Cenevre’deki görüşmelerde ABD’nin İran’dan uranyum zenginleştirmeyi tamamen durdurmasını talep etmediğini belirtti. Washington ise Tahran’ın nükleer programına ilişkin daha sıkı kısıtlamalar talep ettiklerini belirtiyor.

Trump, İran’la bir anlaşmanın mümkün olup olmadığına karar vermek için “10 ila 15 gün” süre tanıdığını açıklamış ve “anlamlı” bir uzlaşı sağlanmaması halinde güç kullanımının gündeme gelebileceğini ifade etmişti.

Source: ANF News

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

mt-sample-background

© 2024 Egerin. All rights reserved.

Scroll to Top

Subscribe to receive News in Email

* indicates required

Intuit Mailchimp