Maxmûr’daki nöbet eylemi 964. gününde

maxmur’daki-nobet-eylemi-964.-gununde

Şehîd Rustem Cûdî (Maxmûr) Mülteci Kampı’nda Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü için 20 Temmuz 2023’te başlatılan nöbet eylemi, 187. grupla 964’üncü gününde devam ediyor.

  • ANF
  • MAXMÛR
  • Pazartesi, 9 Mart 2026, 18:39

Şehîd Rûstem Cûdî (Maxmûr) Mülteci Kampı’nda, 20 Temmuz 2023’te Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü talebiyle başlatılan nöbet eylemi, 964’üncü gününde kararlılıkla devam ediyor.

Maxmûr Şehît Aileleri Derneği’nde gerçekleştirilen devir teslim töreninde, tüm Kürdistan Özgürlük Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Saygı duruşunun ardından 186. grup adına yapılan açıklamayı Arjîn Demir, “Önder Apo, ‘kadın özgürleşmeden toplum özgürleşmez, sosyalist ve onurlu bir yaşam kadın özgürlüğü ve insanlık değerlerinin korunmasıyla inşa edilecek’ demişti. Bugün 3. Dünya Savaşı her geçen gün derinleşiyor ve yayılıyor. Son saldırılar Rojava’ya yönelikti. Önder Apo, o saldırıları 15 Şubat Komplosu’nun devamı olarak tanımlamıştı. Komplocuların o planları şimdi de Ortadoğu’da devam ediyor.

Bu çatışma ve krizlerin son bulması için Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü derhal sağlanmalıdır. Önderliğimiz fizik olarak özgür olana dek mücadele ve eylemlerimizi sürdüreceğiz. Barış ve Demokratik Toplumun başarısı için kendimizi örgütleyeceğiz” diye konuştu.

Nöbet devir töreni, “Bijî Serok Apo” ve “Bê Serok Jiyan Nabe” sloganlarıyla sona erdi.

Source: ANF News

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

mt-sample-background

© 2024 Egerin. All rights reserved.

Scroll to Top

Subscribe to receive News in Email

* indicates required

Intuit Mailchimp