Kobanê Şehit Aileleri Meclisi ve Devrimci Gençlik Hareketi, 15 Ağustos Atılımı’nın öncü komutanı Egîd’i (Mahsum Korkmaz) mumlar yakarak andı.
- ANF
- KOBANÊ
- Cuma, 27 Mart 2026, 19:33
Kobanê Şehit Aileleri Meclisi ve Devrimci Gençlik Hareketi, 15 Ağustos Atılımı’nın öncü komutanı Egîd’i (Mahsum Korkmaz) Şehîd Egîd Meydanı’nda düzenledikleri etkinlikle andı.
Etkinlik, bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Ardından konuşan Kobanê Şehit Aileleri Meclisi üyesi Şêx Ehmed Hemo, mart ayı direnişinde yaşamını yitirenleri ve özellikle Komutan Egîd’i andıklarını ifade etti.
Hemo, özgürlük mücadelesi tarihinde önemli direnişlerin yaşandığını belirterek, her bir şehidin mücadeleyi ileriye taşıdığını dile getirdi. Şehitlerin bıraktığı mirasın sürdürüleceğini vurgulayan Hemo, mücadele düzeyini yükseltme kararlılığını yineledi.
Konuşmanın ardından katılımcılar, Şehit Egîd’in heykeli etrafında mumlar yakarak anmayı sonlandırdı.
Source: ANF News