PJAK: “Qandil Press” ile herhangi bir bağımız yok

pjak:-“qandil-press”-ile-herhangi-bir-bagimiz-yok

PJAK tarafından yapılan yazılı açıklamada, söz konusu sayfanın ne örgütsel ne düşünsel ne de medya açısından Kürdistan Özgürlük Hareketi ile bağlantısının olmadığı vurgulandı. Açıklamada, “Kamuoyunun ve Kürdistanlı mücadeleci halkımızın bilgisine sunarız ki, ‘Qandil Press’ adıyla faaliyet yürüten bu sayfanın, Kürdistan Özgür Yaşam Partisi (PJAK) ve Kürdistan Özgürlük Hareketi ile herhangi bir örgütsel, düşünsel ya da medya bağı bulunmamaktadır” denildi.

“KAMUOYUNU YANILTMA GİRİŞİMİ”

Açıklamanın devamında, söz konusu sayfanın bilinçli bir şekilde kamuoyunu yanıltmaya çalıştığı ifade edildi. “Qandil Zaferi” isminin kötüye kullanıldığı belirtilerek, bunun özgürlük mücadelesine zarar verme amacı taşıdığı kaydedildi.

PJAK, “Söz konusu sayfa, halkımızın bilinçli vicdanında direniş ve fedakârlığın sembolü olan ‘Qandil Zaferi’ ismini kötüye kullanarak, kasıtlı bir şekilde kamuoyunu yanıltmayı ve özgürlük mücadelesinin seyrini bozmaya yönelik girişimlerde bulunmaktadır” ifadelerine yer verdi.

RESMİ KAYNAKLARA VURGU

PJAK açıklamasında ayrıca, örgüte dair görüş ve açıklamaların yalnızca resmî kanallar üzerinden yapıldığı hatırlatıldı.

Açıklamada, “Bu şüpheli sayfa ile her türlü bağı kesin bir dille reddederken, PJAK ve Kürdistan Özgürlük Hareketi’nin resmî görüşlerinin yalnızca tanınmış platformlarımız ve resmî medya kanallarımız aracılığıyla yayımlandığını bir kez daha vurguluyoruz” denildi.

Source: ANF News

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

mt-sample-background

© 2024 Egerin. All rights reserved.

Scroll to Top

Subscribe to receive News in Email

* indicates required

Intuit Mailchimp