İran’da Kürtlere yönelik baskılar sürüyor

iran’da-kurtlere-yonelik-baskilar-suruyor

Yurttaşlara yönelik tutuklama ve idam dalgasını sürdüren İran, 3 Kürt genci 9 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.

  • ANF
  • HABER MERKEZİ
  • Pazartesi, 1 Haziran 2026, 10:00

Rojhilat Kürdistan’dan kaynakların aktardığı bilgilere göre, İlam’ın Dereşehr ilçesi nüfusuna kayıtlı olan ve Kerec kentinde yaşayan 3 Kürt genç, 9 yıl 3 ay hapis cezasına mahkum edildi.

Mihemed Emîn Şemsî, Emîr Îmrayî ve Kamyar Îmrayî isimli gençlerin, İran halklarının gerçekleştirdiği son gösteriler sırasında gözaltına alındıkları aktarıldı.

Gözaltı sonrası Kerec’deki Kızılhisar Cezaevi gardiyanları tarafından defalarca işkenceye maruz bırakılan gençlerin, 10 gün boyunca nerede oldukları konusunda bilgi paylaşılmaksızın tek kişilik hücrelerde tutulduğu belirtildi. Ayrıca gözaltına alındıktan sonra aile ve avukat görüşlerinin de engellendiği ifade edildi.

İnsan hakları örgütleri ile uluslararası kurumların tüm çağrılarına rağmen İran, baskılarını sürüdürüyor. Son günlerde özellikle Kürtler başta olmak üzere İran halklarına yönelik hak ihlalleri, idam cezaları ve tutuklamalarda dikkat çekici düzeyde artış gözlemleniyor.

Source: ANF News

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

mt-sample-background

© 2024 Egerin. All rights reserved.

Scroll to Top

Subscribe to receive News in Email

* indicates required

Intuit Mailchimp