İran yönetimiyle diplomatik anlaşma mümkün değil

iran-yonetimiyle-diplomatik-anlasma-mumkun-degil

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran yönetimiyle diplomatik bir anlaşmaya varılmasının mümkün olmadığını savundu.

Netanyahu, salı akşamı katıldığı bir etkinlikte, ABD Başkanı Donald Trump ile İran’la yürütülen müzakereleri konuştuklarını belirterek, İran yönetimine yönelik sert ifadeler kullandı. 

Netanyahu, Trump’a “Bu yönetimle, bu vahşilerle bir anlaşmaya varılabileceğinden şüpheliyim. Hiçbir anlaşma yapılamaz” dediğini aktardı.

İran’la 2015’te imzalanan nükleer anlaşmanın uzun süredir sert bir şekilde eleştiren Netanyahu, Tahran’la diplomatik yollarla uzlaşma sağlanabileceğine ilişkin şüphelerini daha önce de dile getirmişti.

TRUMP’IN EKONOMİK BASKISINA DESTEK

Netanyahu’nun açıklamaları, Washington’ın İran’a yönelik yeni bir ekonomik baskı kampanyası başlatmasının ardından geldi.

ABD yönetimi pazartesi günü İran ekonomisini hedef alan yeni girişimini “ekonomik D-Day” olarak nitelendirmişti. Netanyahu, Trump’ın yalnızca İran’ı değil, İran yönetimine destek veren ülkeleri de hedef alan politikası nedeniyle ABD Başkanı’nı övdü.

Netanyahu, Trump’ın İran’a yönelik baskıyı artırırken “bu rejime yardım edenlerin üzerindeki ablukayı da sıkılaştırmayı” seçtiğini belirterek bu politikaya desteğini açıkladı.

İsrail Başbakanı, uzun yıllardır İran’a karşı daha sert bir ABD politikasını ve gerektiğinde askeri müdahaleyi savunuyor. Tahran ise Lübnan Hizbullahı ve Hamas gibi İsrail karşıtı silahlı grupları desteklemekle suçlanıyor.

Source: ANF News

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

mt-sample-background

© 2024 Egerin. All rights reserved.

Scroll to Top

Subscribe to receive News in Email

* indicates required

Intuit Mailchimp