KJAR: Zehra ve Perwin’den haber alınamıyor, sorumlusu İran rejimidir

kjar:-zehra-ve-perwin’den-haber-alinamiyor,-sorumlusu-iran-rejimidir

Doğu Kürdistan Özgür Kadın Topluluğu (KJAR), yaptığı yazılı açıklamayla Urmiye’de sivil çalışmalar ve kadın örgütlenmesi yürüten Zehra Pirdehgan (Dicle Maku) ve Perwin Rasiq Kızılbaş (Adar Maki) isimli 2 üyesinin Temmuz ayında İran güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındığını ve yaklaşık 3 aydır kendilerinden hiçbir haber alınamadığını duyurdu.

Açıklamada, aradan geçen yaklaşık 3 aya rağmen ailelere her iki kadının sağlık durumu ve tutuldukları yer hakkında hiçbir bilginin ulaşmadığı belirtildi.

KJAR, İran güvenlik güçlerinin Zehra ve Perwin’in akıbetini sormamaları için ailelere baskı uyguladığını vurguladı.

İran İslam Cumhuriyeti’ni iki kadının yaşamı ve sağlık durumundan sorumlu tutan KJAR, tutuldukları yerin derhal açıklanmasını talep etti.

Açıklamanın sonunda KJAR; uluslararası insan hakları kurumlarına ve kadın örgütlerine, yaşanan bu zorla kaybetme olayı karşısında sessiz kalmamaları yönünde çağrıda bulundu. 

Source: ANF News

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

mt-sample-background

© 2024 Egerin. All rights reserved.

Scroll to Top

Subscribe to receive News in Email

* indicates required

Intuit Mailchimp