23 Aralık anması öncesi Paris’in birçok merkezinde halk ziyaretleri

23-aralik-anmasi-oncesi-paris’in-bircok-merkezinde-halk-ziyaretleri

GÖRÜNTÜLÜ

23 Aralık 2022 ve 9 Ocak 2013’te katledilen Sakine Cansız, Fidan Doğan, Leyla Şaylemez, Evîn Goyî, Mîr Perwer ve Abdurrahman Kızıl için 23 Aralık’ta düzenlenecek anma için Paris’in birçok merkezinde esnaf ve aile ziyaretleri gerçekleştirildi.

  • ANF
  • PARİS
  • Perşembe, 18 Aralık 2025, 19:42

Paris’te 9 Ocak 2013’te katledilen Kürt kadın devrimciler Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez ile 23 Aralık 2022’de katledilen Evîn Goyî, sanatçı Mîr Perwer ve yurtsever Abdurrahman Kızıl için düzenlenecek anma hazırlıkları hız kazandı.

Villeneuve-Saint-Georges Demokratik Kürt Kültür Merkezi, Fransa Kürt Kadın Hareketi (TJK-F) ve Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F) üyeleri, anma öncesi esnaf, kafe ve aile ziyaretleri gerçekleştirerek 23 Aralık’taki törene katılım çağrısı yaptı.

TJK-F ve CDK-F üyeleri, Paris’te yaşayan tüm Kürtlerin aileleriyle birlikte anmada yer alması gerektiğini ifade etti. Aynı gün Drancy Demokratik Kürt Kültür Merkezi de aile ziyaretleri yaparak anmaya çağrı yaptı.

Hazırlıklar kapsamında Evry ve Melun bölgelerinde de halk bilgilendirme çalışmaları yürütüldü. Çok sayıda ev, esnaf ve mekân ziyaret edilerek anmalara güçlü katılım çağrısı yapıldı.

Anma töreni, Paris’te katledilen Kürt kadın devrimciler ve sanatçılar için Salon Espace Venise, 30 Route de Groslay, 95200 Sarcelles adresinde gerçekleştirilecek.

Source: ANF News

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

mt-sample-background

© 2024 Egerin. All rights reserved.

Scroll to Top

Subscribe to receive News in Email

* indicates required

Intuit Mailchimp