ABD: Lübnan-İsrail ateşkesi 45 gün daha uzatılacak

abd:-lubnan-israil-ateskesi-45-gun-daha-uzatilacak

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tommy Pigott, Washington’da iki gün süren görüşmelerin ardından Lübnan ile İsrail arasındaki ateşkesin 45 gün daha uzatılacağını duyurdu.

Pigott, 16 Nisan’da ilan edilen ateşkesin siyasi müzakerelerde ilerleme sağlanması amacıyla uzatılacağını belirterek, görüşmelerin siyasi aşamasının 2-3 Haziran’da yeniden başlayacağını açıkladı. Güvenlik görüşmelerinin ise 29 Mayıs’ta Pentagon’da askeri heyetlerin katılımıyla yapılacağı bildirildi.

17 Nisan’da yürürlüğe giren ateşkese rağmen İsrail’in Lübnan’a yönelik hava saldırıları ve Hizbullah’ın roket atışları sürüyor. Lübnanlı yetkililere göre savaşın başından bu yana İsrail saldırılarında en az 2 bin 951 kişi yaşamını yitirdi.

İsrail ordusunun Arapça Sözcüsü Avichay Adraee, Lübnan’ın güneyindeki Sur bölgesinde bazı alanlar için tahliye çağrısı yaptı.

Lübnan Sağlık Bakanlığı ise İsrail’in ülkenin güneyine düzenlediği saldırılarda en az 37 kişinin yaralandığını açıkladı. Yaralılar arasında sağlık çalışanları, kadınlar ve çocukların da bulunduğu belirtildi.

Source: ANF News

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

mt-sample-background

© 2024 Egerin. All rights reserved.

Scroll to Top

Subscribe to receive News in Email

* indicates required

Intuit Mailchimp