Başûrê Kurdistan Şehitler Komitesi, Silêmanî’deki mezarlıkta bulunan şehit Berfîn Rêbaz’ın mezarını ziyaret etti. Ziyarette bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve tüm Kurdistan şehitleri anıldı.
Başûrê Kürdistan Şehitler Komitesi adına mesajı okuyan Armanc Heme Reşîd, tüm Kürt halkının ve İslam aleminin Kurban Bayramını kutlayarak, Şehit Berfîn şahsında tüm Kurdistan Özgürlük Şehitlerini andı.
Açıklamada, bu bayramın barışa vesile olması, özgürlük ve demokrasinin çizgisinin takip edilmesi temennisi dile getirildi.
Şehit Berfîn’in ailesi adına konuşan kardeşi Semîra Ehmed de, Şehit Berfîn’in sadece genç yaşta hayatını kaybetmediğini, aynı zamanda kendisi ve ailesi için bir direniş ve başarı mirası bıraktığını ifade etti.
Semîra Ehmed, “Berfîn genç yaşta mücadele kararını verdi. Ülkesini korumak için bir savaşçı oldu. İrade sahibiydi ve bununla gurur duyuyoruz. Şehit Berfîn ve tüm şehitler birer meşaledir ve yolumuzu aydınlatıyor. Şehitlere söz veriyoruz; onların yolundan yürüyeceğiz.”
Tören, “Şehîd namirin” sloganlarıyla sona erdi.
Source: ANF News