Devrimci halk savaşı ruhuyla hareket eden Rojava halkı, “Bölgelerimizi savunmaktan vazgeçmeyeceğiz, daha da güçlendireceğiz” dedi.
- ANF
- HABER MERKEZİ
- Çarşamba, 4 Şubat 2026, 21:33
HTŞ-DAİŞ ve işgalci Türk devletine bağlı çete gruplarının Rojava’ya yönelik saldırılarının başlamasından bu yana halk, büyük bir sorumluluk bilinciyle çocuklarının ve savaşçılarının yanında durarak bölgelerini savunuyor.
Genel seferberlik kapsamında Rojava Kürdistanı’nın tüm bölgelerindeki halk ayakta; mevcut tehditlere karşı gece gündüz nöbet tutuyor ve savunma görevini sürdürüyor.
Konuya ilişkin olarak Qamişlo’da nöbet tutan bir yurttaş, şunları kaydetti:
“Savaşçılarımızın arkasındayız. Kürdistan’ın dört parçası bu tehditler karşısında bir araya geldi. Biz ve savaşçılar moralimizi birbirimizden alıyoruz. İç güvenliğimizi koruyoruz. Direnişimiz, Kobanê direnişinin ruhuyla başarıya ulaşacak. Bölgelerimizi savunmaktan vazgeçmeyeceğiz, daha da güçlendireceğiz.”
Source: ANF News