Film Festivalinde “No Country For Others” belgeseli gösterildi

film-festivalinde-“no-country-for-others”-belgeseli-gosterildi

Rojava’daki Uluslararası Film Festivali, halkların sorunlarının görünür kılınmasındaki rolünü gösteren filmleri sunmaya devam ediyor. ‘No Country For Others’ adlı belgesel de korumasız halkların sorunlarını gözler önüne seriyor.

  • ANF
  • QAMIŞLO
  • Çarşamba, 19 Kasım 2025, 17:15

Rojava Uluslararası Film Festivali, 7. gününde belgesel gösterimleriyle devam ediyor.

Mihemed Şêxo Kültür Merkezi’nde, ‘No Country For Others’ belgeselinin yönetmeni ve senaristi Dîlan Van yer aldı. Bu belgesel özellikle mağdur toplumların yaşadığı sorunları ele alarak izleyicilerin dikkatini çekti.

Ayrıca aralarında CARPENTER, Mori’nin kısa filmi, Garry Adams belgeseli ve HEMO adlı belgesel ve kısa filmler yer aldı.

TEV-ÇAND merkezinde de belgesel ve kısa ile uzun metraj filmler gösterildi. Bunlar arasında ARZELA FROM AMED, Not for Us, A Beautiful Excuse For A Deadly Sin, BitterSweetness yer aldı. Ayrıca Beriya Şevê, Benchless ve Seyad belgeseli de gösterildi ve Suriye yapımı film The Immortal Sergeant ile festival sona erdi.

5. Rojava Uluslararası Film Festivali yarın akşam sona erecek.

Source: ANF News

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

mt-sample-background

© 2024 Egerin. All rights reserved.

Scroll to Top

Subscribe to receive News in Email

* indicates required

Intuit Mailchimp