Gerilla komutanı Dîlan Şirnex için taziye kuruldu

gerilla-komutani-dilan-sirnex-icin-taziye-kuruldu

PAJK Koordinasyonu yaptığı yazılı açıklamada, PAJK, Dilan Şirnex’in yakalandığı kanser hastalığı sebebiyle tedavi gördüğü sırada 17 Eylül 2026 günü şehitler kervanına katıldığını bildirmişti. 

Dilan Şirnex’in cenazesi 20 Eylül Pazar günü Kandil bölgesinde bulunan Mehmet Karasungur Şehitliği’nde toprağa verildi.

MEBYA-DER öncülüğünde düzenlenen taziyeler, Şirnex’in İsmetpaşa Mahallesi’ndeki Ulu Cami Taziye Evi’nde kabul ediliyor. Taziye alanına şehidin fotoğrafı yerleştirilirken, çevresi çiçeklerle süslendi.

Taziyede konuşan şehidin babası Abdurrahman Barınç, kızının ve Kürt özgürlük mücadelesinde şehit düşenlerin mücadelesine bağlı kalacaklarını söyledi.

Barınç, kızının ve diğer yaşamını yitirenlerin kişisel çıkarları için değil, mücadele için şehit düştüklerini belirterek, “Bir insan bu topraklar için canını veriyorsa onların izinden gideceğiz” dedi.

Taziyelerin üç gün boyunca kabul edileceği belirtildi.

Source: ANF News

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

mt-sample-background

© 2024 Egerin. All rights reserved.

Scroll to Top

Subscribe to receive News in Email

* indicates required

Intuit Mailchimp