Hannover’de Mayıs Ayı Şehitleri anıldı

hannover’de-mayis-ayi-sehitleri-anildi

Almanya’nın Hannover kentinde düzenlenen etkinlikle, Kurdistan ve Türkiye’de Mayıs ayında şehit düşen devrimciler anıldı.

Saat 15.30’da bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan anmada, Hannover Demokratik Kürt Toplum Meclisi Eşbaşkanları Aysel Doğan ve Bavê Ronî katılımcıları selamlayarak kısa konuşmalar yaptı.

Ardından KOMAW Eşbaşkanı Xoşnav Ata, YJK-E Sözcüsü Aliye Ekinci ve Fed-Dem Eşbaşkanı Hakime Yousuf söz aldı.

Konuşmalarda, Amed zindanı direnişine dikkat çekilerek, geçmişte teslimiyetin kabul edilmediği ve mücadelenin büyütüldüğü vurgulandı. Şehitlerin uğruna yaşamını yitirdiği ideallerin gerçekleştirileceği belirtilen konuşmalarda, “Şehitlerimiz olmasaydı bugünleri göremezdik. Şehitlerimizin anısı önünde saygıyla eğiliyor, mücadelelerine sahip çıkma sözümüzü yineliyoruz” denildi.

Konuşmacılar ayrıca, şehitlerin bıraktığı mirasın bugün Önder Apo’nun yürüttüğü “Barış ve Demokratik Toplum” sürecine sahip çıkılmasıyla daha da güçleneceğini ifade etti.

Etkinlikte daha sonra KCK’nin Mayıs ayı şehitlerine ilişkin açıklaması okundu. Program kapsamında Mayıs ayı şehitleri için hazırlanan sinevizyon gösterimi de sunuldu.

Anma, “Şehîd Namirin”, “Jin Jiyan Azadî” ve “Bijî Serok Apo” sloganlarıyla sona erdi.

Source: ANF News

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

mt-sample-background

© 2024 Egerin. All rights reserved.

Scroll to Top

Subscribe to receive News in Email

* indicates required

Intuit Mailchimp