Hürmüz Boğazı’nda gemilere ‘geçiş yasağı’ mesajı

hurmuz-bogazi’nda-gemilere-‘gecis-yasagi’-mesaji

Reuters’ın haberine göre, Avrupa Birliği’nin Aspides Deniz Misyonu yetkilisi, gemilerin İran Devrim Muhafızları’ndan Hürmüz Boğazı’ndan geçişe izin verilmediğine dair VHF telsiz mesajları aldığını açıkladı.

  • ANF
  • HABER MERKEZİ
  • Cumartesi, 28 Şubat 2026, 18:54

Avrupa Birliği’nin Aspides deniz misyonundan bir yetkili, Körfez’deki gemilerin İran Devrim Muhafızları tarafından “Hiçbir geminin Hürmüz Boğazı’ndan geçmesine izin verilmiyor” şeklinde VHF telsiz mesajları aldığını bildirdi.

Birleşik Krallık Deniz Ticaret Operasyonları Ajansı da, bölgede faaliyet gösteren gemilerden Hürmüz Boğazı’nın kapatıldığına dair çok sayıda rapor aldığını açıkladı.

Dünyanın en hayati petrol ihracat güzergahlarından biri olan Hürmüz Boğazı, Suudi Arabistan, İran, Irak ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi Körfez petrol üreticilerini Umman Körfezi ve Arap Denizi’ne bağlıyor.

Yetkili, İran’ın böyle bir emri resmi olarak teyit etmediğini belirtti. Tahran, yıllardır İslam Cumhuriyeti’ne yönelik herhangi bir saldırıya misilleme olarak Hürmüz Boğazı’nı kapatma tehdidinde bulunuyor.

Source: ANF News

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

mt-sample-background

© 2024 Egerin. All rights reserved.

Scroll to Top

Subscribe to receive News in Email

* indicates required

Intuit Mailchimp