İmralı heyeti TİP’I ziyaret etti: Yasal bir zemine geçme aşamasına geldik

imrali-heyeti-tip’i-ziyaret-etti:-yasal-bir-zemine-gecme-asamasina-geldik

DEM Parti İmralı Heyeti üyeleri Pervin Buldan, Mithat Sancar ve Faik Özgür Erol, AKP Grubu ile gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından Türkiye İşçi Partisi’ni (TİP) ziyaret etti. Heyet, TBMM’de TİP Genel Başkanı Erkan Baş ile milletvekilleri Ahmet Şık ve Sera Kadıgil ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından iki heyet de basına açıklamalarda bulundu.

ERKAN BAŞ: DAHA UMUTLU BİR NOKTADAYIZ

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, DEM Parti İmralı Heyeti’ne ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, görüşmenin içeriğine dair değerlendirmelerde bulundu. Sürece ilişkin Meclis’te yürütülen komisyon çalışmalarının ele alındığını belirten Baş, kalıcı barışın, gerçek özgürlüklerin ve demokratik bir Türkiye’nin inşasının tarihsel bir zorunluluk olduğuna dikkat çekti.

Baş, “Bu topraklarda bir daha gözyaşı akmaması, kan dökülmemesi için başından bu yana sorumluluk almaya çalışıyoruz. Türk ve Kürt emekçilerinin kardeşliğini tartışma konusu olmaktan çıkaracak bir siyasal iklimin nasıl kurulabileceğini değerlendirdik. Görüşme sonu itibarıyla başladığımızdan daha umutlu bir noktadayız” dedi.

PERVİN BULDAN: BARIŞIN HUKUKA İHTİYACI VAR

DEM Parti İmralı Heyeti adına konuşan Pervin Buldan ise görüşmenin son derece verimli geçtiğini vurguladı. Sürecin geldiği aşamanın kapsamlı biçimde ele alındığını belirten Buldan, TİP’in hem Meclis komisyonlarında hem de kamuoyuna dönük çalışmalarıyla sürece önemli katkılar sunduğunu ifade etti.

Pervin Buldan, gelinen aşamaya ilişkin şunları söyledi: “Artık belli bir noktaya geldik. Yasal bir zemine geçme aşamasındayız. Bir barış hukukuna ihtiyaç olduğunu her zaman söyledik. Barışın hukuksuz olmayacağını da ifade ediyoruz. Önümüzdeki süreçte Türkiye İşçi Partisi’nin katkılarına gerçekten çok ihtiyacımız var. Özellikle Türkiye’nin batısında yürütülecek çalışmaların bu sürece önemli katkılar sunacağına inanıyoruz.”

Görüşme, karşılıklı teşekkür ve sürecin ilerletilmesine dair ortak irade vurgusuyla sona erdi.

Source: ANF News

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

mt-sample-background

© 2024 Egerin. All rights reserved.

Scroll to Top

Subscribe to receive News in Email

* indicates required

Intuit Mailchimp