Kassel’de Rojava’ya yönelik saldırılara karşı yürüyüş

kassel’de-rojava’ya-yonelik-saldirilara-karsi-yuruyus

Rojava’da sivillere, kadınlara ve çocuklara yönelik devam eden saldırılara karşı bugün Kassel’de yüzlerce kişi bir araya geldi. Çok sayıda Kürt ve enternasyonal aktivistin katıldığı yürüyüşte, yaşanan hak ihlalleri protesto edilirken Almanya hükümeti ve Birleşmiş Milletler’e acil müdahale çağrısı yapıldı.

Kassel Hauptbahnhof önünde başlayan yürüyüşte, Rojava’da hayatını kaybeden sivillerin ve çocukların fotoğraflarının yer aldığı dövizler ile “Stop Die Angriffe auf Rojava”, “Schweigen bedeutet Mitschuld” ve “Defend Rojava” yazılı pankartlar taşındı. Katılımcılar, yürüyüş boyunca uluslararası kamuoyunun sessizliğine dikkat çekerek yaşananların görmezden gelinmemesi gerektiğini vurguladı.

Yürüyüş sırasında sık sık “Şehîd namirin” ve “Biji berxwedana Rojava” sloganları atılırken, kalabalık Rojava halkıyla dayanışma mesajları verdi. Eylemciler, özellikle kadın ve çocukların hedef alınmasının açık bir insanlık suçu olduğunu belirterek, sorumluların uluslararası hukuk önünde hesap vermesi gerektiğini ifade etti.

Basın açıklamasında konuşan aktivistler, Almanya hükümetine bölgedeki saldırılara karşı daha net ve somut bir tutum alma çağrısında bulundu. Aynı zamanda Birleşmiş Milletler’e seslenen eylemciler, Rojava’da yaşanan sivil kayıpların bağımsız şekilde soruşturulması ve sivillerin korunması için acil adımlar atılması gerektiğini dile getirdi.

Yürüyüş, yapılan çağrıların ardından olaysız bir şekilde sona ererken, katılımcılar Rojava’daki gelişmelerin takipçisi olacaklarını ve dayanışmayı büyütmeye devam edeceklerini vurguladı.

Source: ANF News

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

mt-sample-background

© 2024 Egerin. All rights reserved.

Scroll to Top

Subscribe to receive News in Email

* indicates required

Intuit Mailchimp