KDP, kendi topraklarındaki yollar için Türkiye’den izin alıyor

kdp,-kendi-topraklarindaki-yollar-icin-turkiye’den-izin-aliyor

KDP, Başûrê Kurdistan topraklarında düzenlenecek festivaller için Türk ordusundan Berê Sîlê ve Barox yollarının kullanılması için izin istedi.

  • ANF
  • HABER MERKEZİ
  • Çarşamba, 7 Ekim 2026, 19:15

KDP’ye bağlı Amêdiyê’deki Berwarî Bala Festivali ve KDP’nin 18. Şubesi organizatörleri, festivallerde kullanılacak yollar için Türk devletinden izin aldı.  

Konuya ilişkin Rojnews’e bilgi veren bir kaynak, kararın yurttaşlara ve festival katılımcılarına bir rahatlama sağlasa da, bölge sakinlerinde ciddi endişeler ve soru işaretlerine yol açtığını belirtti. Kaynak, “Çünkü burası Kürdistan Bölgesi içinde halka açık ve turistik bir yol. Ancak işgal edilmiş ve askeri bir yollar haline gelmiş. Yurttaşlar, kendi topraklarındaki bu yoldan geçmek için Türk devletinden izin alıyor ve bunun içinde geçişleri de şarta bağlı. Bu izin sadece 3 günlüğüne veriliyor. Bu da festivalden kaynaklıdır” dedi.

Edinilen bilgilere göre, bu bölgelere ulaşmak için gidilen yolun uzunluğu 35 kilometre, ancak son 3 gündür kentin dışından olan ve Kanîmasî’ye gitmek zorunda kalanlar, 80 kilometreden uzun olan, halk ve köyler için ayrılmış yolu kullanmak zorunda kalıyor. Bu durum turistler ve yerel halk için büyük bir yük oluşturuyor.  

Source: ANF News

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

mt-sample-background

© 2024 Egerin. All rights reserved.

Scroll to Top

Subscribe to receive News in Email

* indicates required

Intuit Mailchimp