Kejal Rahmani açlık grevine başladı

kejal-rahmani-aclik-grevine-basladi

Kejal Rahmani, 6 Haziran’dan bu yana eşi İsa Feyzi ve kardeşi Daniel Rahmani ile birlikte İran İstihbarat Bakanlığı güçleri tarafından gözaltında tutuluyor. Kürdistan İnsan Hakları Ağı’nın aktardığına göre Kejal Rahmani, Kamyaran İstihbarat Müdürlüğü’ndeki birkaç saatlik sorgunun ardından Sine Islah ve Rehabilitasyon Merkezi’nin kadınlar koğuşuna sevk edildi ve o tarihten bu yana tek kişilik hücrede tutuluyor.

Rapora göre Kejal Rahmani her gün sorgu için bir güvenlik merkezine götürülüyor, geceleri ise yeniden Sine’deki kadınlar tutukevine getiriliyor. Kejal Rahmani, eşi ve kardeşinin akıbetine ilişkin bilgi verilmemesini protesto etmek amacıyla açlık grevine başladı.

İsa Feyzi ve Daniel Rahmani’nin gözaltına alınmasının ardından bugüne kadar nerede tutuldukları, sağlık durumları ya da haklarında yürütülen soruşturma konusunda herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

Aileleri son günlerde Kamyaran ve Sine’deki istihbarat birimleri ile adli kurumlara defalarca başvursa da güvenlik makamlarından herhangi bir yanıt alamadı.

Sivil toplum aktivisti ve eski siyasi tutsak olan İsa Feyzi, daha önce de Ocak 2019’da Kamyaran’daki sivil toplum aktivistlerine yönelik operasyonlar sırasında gözaltına alınmıştı. Beş aydan fazla tutuklu kaldıktan sonra kefaletle serbest bırakılan İsa Feyzi, daha sonra Sine  Devrim Mahkemesi tarafından “ulusal güvenliğe karşı faaliyet yürütmek” suçlamasıyla 6 yıl ertelenmiş hapis cezasına çarptırılmıştı.

Kejal ve Daniel Rahmani ise Kürdistan’daki hakikat arayışı sürdüren ailelerden birine mensup. Kardeşleri Cemal Rahmani, Doğu Kürdistan Demokratik ve Özgür Toplumu (KODAR) Yürütme Konseyi üyesiydi ve 2018 yılında İran Devrim Muhafızları tarafından katledildi.

Source: ANF News

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

mt-sample-background

© 2024 Egerin. All rights reserved.

Scroll to Top

Subscribe to receive News in Email

* indicates required

Intuit Mailchimp