Kıbrıs’ta komplonun yıldönümünde uzun yürüyüş

kibris’ta-komplonun-yildonumunde-uzun-yuruyus

GÖRÜNTÜLÜ

Kıbrıs’ta yaşayan Kürt halkı ve dostları, Önder Apo’ya yönelik uluslararası komplonun yıl dönümü dolayısıyla “Önder Apo’ya özgürlük, Rojava’ya statü” şiarıyla uzun yürüyüş başlattı.

  • ANF
  • LEFKOŞA
  • Pazar, 15 Şubat 2026, 10:35

Başkent Lefkoşa’nın Dali ilçesinden başlayan yürüyüş, Lefkoşa merkeze kadar devam edecek. 

Yürüyüş boyunca sık sık “Bijî Serok Apo”, “Rojava’ya statü, Önder Apo’ya özgürlük” sloganları atılırken, marş ve şarkılarla direniş vurgusu öne çıkarıldı.

Eylemciler, uluslararası komployu kınayarak Önder Apo üzerindeki tecridin son bulmasını ve Rojava’nın statüsünün tanınmasını talep etti. Yürüyüşe katılanlar, mücadelenin büyütülerek sürdürüleceğini belirtti.

Yürüyüşün, Lefkoşa’da bulunan Yunanistan Konsolosluğu Lefkoşa önünde gerçekleştirilecek mitingle son bulacağı belirtildi. 

Burada yapılacak açıklamada uluslararası güçlere çağrıda bulunulacağı ve Kürt sorununun demokratik, siyasi çözümü için adım atılması talep edileceği ifade edildi.

Uzun yürüyüş, sloganlar ve alkışlar eşliğinde coşkulu bir şekilde sürüyor.

Source: ANF News

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

mt-sample-background

© 2024 Egerin. All rights reserved.

Scroll to Top

Subscribe to receive News in Email

* indicates required

Intuit Mailchimp