Küba karasularına giren ABD tescilli tekne vuruldu: 4 kişi yaşamını yitirdi

kuba-karasularina-giren-abd-tescilli-tekne-vuruldu:-4-kisi-yasamini-yitirdi

Küba yetkilileri, Küba sınır birlikleri ile ABD tescilli bir sürat teknesinin mürettebatı arasında çıkan çatışmada teknedeki dört kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Küba’nın ABD Büyükelçiliği tarafından yapılan ve İçişleri Bakanlığı’na dayandırılan açıklamada, altı kişinin de yaralandığı ve tıbbi tedavi altına alındığı bildirildi.

Yetkililer, sınır birliklerinin Avrupa saatiyle Çarşamba akşamı (yerel saatle Çarşamba sabahı) Küba karasularında tekneyi tespit ettiğini duyurdu. Sürat teknesinin, Villa Clara eyaletinde Küba’nın kuzey kıyılarına yaklaşık bir deniz mili mesafeye kadar yaklaştığı belirtildi. Sınır devriye biriminin tekneyi kontrol etmek üzere yaklaşması üzerine mürettebatın ateş açtığı, çıkan çatışmada Küba devriye botu komutanının yaralandığı kaydedildi.

Çatışma sonucunda teknedeki dört kişi hayatını kaybederken, altı kişi yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Açıklamada, olayın tüm yönleriyle aydınlatılması için soruşturmanın sürdüğü ifade edildi.

Küba Cumhurbaşkanlığı ise X platformu üzerinden yaptığı açıklamada, ulusal savunmanın devlet egemenliği ve bölgesel istikrar açısından temel bir unsur olduğunu vurgulayarak, karasularının korunmasına yönelik taahhüdün sürdüğünü bildirdi.

Fidel Castro önderliğindeki 1959 devriminden bu yana Amerika Birleşik Devletleri ile Küba arasındaki ilişkiler gerginliğini koruyor. Son dönemde Washington, petrol ablukası da dahil olmak üzere Havana üzerindeki baskıyı artırdı; bu da Karayip ülkesindeki ciddi enerji ve ekonomik krizi daha da kötüleştirdi.

Source: ANF News

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

mt-sample-background

© 2024 Egerin. All rights reserved.

Scroll to Top

Subscribe to receive News in Email

* indicates required

Intuit Mailchimp