Maxmûr’daki nöbet ‘sonuç alıncaya kadar’ sürecek

maxmur’daki-nobet-‘sonuc-alincaya-kadar’-surecek

Şehîd Rûstem Cûdî Mülteci Kampı’nda, Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü için 20 Temmuz 2023’te başlatılan nöbet eylemi 1010. gününde devam etti. Eylem,0, 196. grup devraldı.

Maxmûr Şehit Aileleri Kurumu’nda düzenlenen devir teslim törenine sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile kamp sakinleri katıldı.

Törende, Maxmûr Sağlık Komitesi tarafından yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından açıklama okundu. Açıklama, Sağlık Alanı Yönetim Kurulu Üyesi Bîşeng Yıldırım tarafından kamuoyuyla paylaşıldı.

Açıklamada, bölgede süren gelişmelere dikkat çekilerek örgütlülüğün önemine vurgu yapıldı ve Kürt Özgürlük Hareketi’nin yürüttüğü mücadelenin sürdüğü ifade edildi.

Metinde, Kürt halkının özgürlük ve demokratik toplum taleplerinin engellenemediği belirtilerek, “Kürt halkı meşru mücadelesinde örgütlülüğünü daha da güçlendirmiştir” denildi.

Ayrıca, Kürdistan’ın dört parçasında ve yurt dışında yürütülen eylemlerin süreceği vurgulanarak, nöbet eyleminin “sonuç alıncaya kadar daha büyük bir kararlılıkla devam edeceği” ifade edildi.

Tören sırasında Önder Apo’nun fotoğrafları taşınırken, “Bijî Serok Apo” ve “Bê Serok Jiyan Nabe” sloganları atıldı.

Source: ANF News

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

mt-sample-background

© 2024 Egerin. All rights reserved.

Scroll to Top

Subscribe to receive News in Email

* indicates required

Intuit Mailchimp