Mazlum Abdî ve Bafil Talabanî’den Hewlêr saldırısına kınama

mazlum-abdi-ve-bafil-talabani’den-hewler-saldirisina-kinama

Suriye Demokratik Güçleri (QSD) Genel Komutanı Mazlum Abdî ile Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Başkanı Bafil Talabanî, Hewlêr’de Kürdistan Bölgesi Başkanı Nêçîrvan Barzanî’nin konutuna yönelik saldırıya tepki gösterdi.

QSD Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, Mazlum Abdî ile Nêçîrvan Barzanî arasında gerçekleştirilen telefon görüşmesinde söz konusu saldırı sert bir şekilde kınandı. Abdî, tehdit ve saldırılar karşısında Başûrê Kurdistan halkının ve yönetiminin yanında olduklarını belirterek, Kürdistan’ın güvenliği ve istikrarının herkesin ortak sorumluluğu olduğunu ifade etti.

Abdî, Başûrê Kurdistan’daki istikrarın tüm Kürtler ve bölge açısından önemli olduğuna dikkat çekerek, bu hassas süreçte Başûrê Kurdistan’a tam destek verdiklerini ve her türlü siyasi ve askeri tehdidi reddettiklerini vurguladı.

Öte yandan YNK Başkanı Bafil Talabanî de konuya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Talabanî, Nêçîrvan Barzanî’nin Duhok’taki konutunun insansız hava araçlarıyla hedef alınmasını kınayarak, bu tür eylemlerin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Talabanî açıklamasında, saldırının Başûrê Kurdistan’ın güvenliği ve istikrarı için tehdit oluşturduğunu ifade ederek, olayın aydınlatılması için ortak bir soruşturma yürütülmesi çağrısında bulundu. Ayrıca sürecin her aşamasında destek vermeye hazır olduklarını kaydetti.

Source: ANF News

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

mt-sample-background

© 2024 Egerin. All rights reserved.

Scroll to Top

Subscribe to receive News in Email

* indicates required

Intuit Mailchimp