GÖRÜNTÜLÜ
Geçtiğimiz yıl “PKK üyesi olduğu” iddiasıyla tutuklanan Mehmet Karaca, işlemlerin tamamlanmasının ardından bugün serbest bırakıldı. Karaca, hukuki sürece dair açıklamanın ilerleyen günlerde yapılacağını belirtti.
- ANF
- BERLİN
- Pazartesi, 17 Kasım 2025, 18:35
21 Kasım 2024 tarihinde Almanya’nın Berlin kentinde gözaltına alınan ve “PKK üyesi olduğu” iddiasıyla bir yıl boyunca Berlin Moabit Cezaevi’nde tutulan Mehmet Karaca, bugün akşam saatlerinde serbest bırakıldı.
Karaca’nın serbest kalmasının ardından cezaevi önünde çok sayıda kişi, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve yakınları toplandı. Alkışlarla karşılanan Karaca, kendisini yalnız bırakmayan kurum ve kişilere teşekkür etti.
Mehmet Karaca, hukuki sürece ilişkin kapsamlı açıklamanın ilerleyen günlerde yapılacağını ifade etti.
Source: ANF News