People’s Bridge (Halkların Köprüsü), Suriye Geçiş Hükümetinin cumhurbaşkanı olan Ahmed Şara’nın (Colani) Alman Federal Hükümeti tarafından Berlin’de diplomatik bir kabul hazırlanmasına sert tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, Colani’nin 19 Ocak’ta Almanya’ya gelmesinin beklendiği belirtilerek bu durumun kabul edilemez olduğu vurgulandı.
Açıklamada şu ifadeler geçti:
“Suriye’de El-Kaide bağlantılı HTŞ’nin şu anda Kürt kentlerine saldırdığı ve terör egemenliğini genişlettiği bir dönemde, Alman Federal Hükümeti’nin, adı kötü şöhretle anılan cihatçı Ahmad el-Şara / Colani için Berlin’de diplomatik bir kabul hazırlığında olduğu görülüyor. Medya haberlerine göre Colani’nin 19 Ocak’ta Almanya’ya gelmesi bekleniyor.
Colani en ağır suçlardan sorumludur. Bir yıllık liderliği sırasında Aleviler, Dürziler ve Kürtler gibi azınlıklar takip edilmiş ve katledilmiştir. Bugün takım elbise ve kravat takıyor olması, kanlı sicilini değiştirmez. Buna rağmen, iktidara yükselişi ABD ve Birleşik Krallık gibi Batılı devletler tarafından siyasi olarak desteklenmiştir.
Buna paralel olarak, Türkiye gibi bölgesel gerici devletler, HTŞ aracılığıyla Kuzey ve Doğu Suriye’deki demokratik öz yönetimi tasfiye etmeye çalışmaktadır. Amaç; taban demokrasisini, kadın özgürlüğünü ve toplumsal çoğulculuğu savunan bir proje olan Rojava Devrimi’ni yok etmektir.
Sözde “İslam Devleti”ni yenen ve Avrupa’yı daha fazla terörden koruyanlar, Kürt ve enternasyonalist savaşçılardı. Bugün ise tam da bu güçlerin siyasi olarak tecrit edilmesi, buna karşılık cihatçıların meşrulaştırılması isteniyor. Bu siyasi ikiyüzlülük bir skandaldır.
Tüm ilerici güçleri, 19 Ocak’ta Berlin’de Suriye halklarının demokratik hakları ve umutları için sokağa çıkmaya; hem Alman Federal Hükümeti’ne hem de Colani’ye, Berlin’in cellatlara tahammül etmeyeceğini açıkça göstermeye çağırıyoruz.
Source: ANF News