Qamişlo Edebiyat Meclisi ile Rojava Kürdistanı Aydınlar Birliği, 15 Mayıs Kürt Dil Bayramı kapsamında çocuk etkinlikleri, film gösterimi ve şiir dinletisi düzenledi.
- ANF
- QAMIŞLO
- Pazar, 10 Mayıs 2026, 20:50
Qamişlo Edebiyat Meclisi, yaklaşan 15 Mayıs Kürt Dil Bayramı etkinlikleri kapsamında Tirbespiyê’de bulunan Şilêr Kütüphanesi’nde çocuklara yönelik etkinlik düzenledi. Etkinlik, Tirbespiyê Şehîd Bawer Grubu tarafından seslendirilen şarkılar ve çekilen halaylarla sona erdi.
Meclis ayrıca Qamişlo’daki Şilêr Kütüphanesi’nde İran-Irak savaşı döneminde Kürt halkının yaşadığı acıları konu alan bir film gösterimi gerçekleştirdi.
Rojava Kürdistanı Aydınlar Birliği (HRRK) de Kürt Dil Bayramı dolayısıyla şair Hozan Girkund’un “Henasên Te” adlı şiir kitabı için imza etkinliği ve şiir dinletisi düzenledi. “Zimanê Me Nasnameya Me Ye” başlığıyla gerçekleştirilen etkinlik, Birliğin Qamişlo’daki merkezinde yapıldı.
Etkinliğe edebiyatçılar, şairler ve çok sayıda aydın katıldı. Şiir dinletisinin ardından Hozan Girkund, aşk, mültecilik, yurtseverlik ve eleştirel dili edebi bir üslupla işlediği “Henasên Te” adlı kitabını okurları için imzaladı.
Source: ANF News