Şengal’de bazı ihlaller gözaltıyla sonuçlandı

sengal’de-bazi-ihlaller-gozaltiyla-sonuclandi

Irak genelinde yapılan seçimlerde Şengal ve Basra’da çeşitli ihlaller ve saldırılar yaşandı. Şengal’de bazı kişiler propaganda faaliyetleri nedeniyle gözaltına alınırken, Basra’da bir seçim merkezine silahlı saldırı düzenlendi. Öte yandan Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani, seçim süreci kapsamında 12 Kasım’ı resmi tatil ilan etti.

Şengal’in Xanesor ve Sinûnê ilçelerinde KDP üyeleri ve diğer bazı listelerden adaylar oy kullanma işlemi sırasında propaganda yapmak istedi. Irak güvenlik güçleri, KDP’nin adayı Mehme Xelîl ve diğer bazı adaylar adına propaganda faaliyeti yürüttüklerini tespit ettiği kişileri gözaltına aldı.

Xanesor’daki bir merkezde oy verme işlemi, teknik bazı sorunlar nedeniyle 2 sandıkta bir saat süreyle yapılamadı.

BASRA’DA SİLAHLI SALDIRI

Basra’nın Qurne ilçesindeki bir seçim merkezine saldırı düzenlendi. Silahlı bir grup tarafından düzenlenen saldırıda bir kişi yaralandı. Olay yerine ulaşan polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

12 KASIM RESMİ TATİL İLAN EDİLDİ

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani, Irak ve Kürdistan Bölgesi genelinde yapılan seçim çalışmaları gerekçesiyle tüm kurumlar için 12 Kasım’ı resmi tatil ilan ettiklerini duyurdu.

UNAMI BAŞKANI: SEÇİMLER HALKIN İRADESİNİ GÖSTERİYOR

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Irak Özel Temsilcisi ve Birleşmiş Milletler Irak Yardım Misyonu (UNAMI) Başkanı Muhammed el-Hasan, Basra’da gazetecilere konuştu. Gün içinde birçok merkezi ziyaret ettiklerini bildiren Muhammed el-Hasan, “Birleşmiş Milletler Irak’ın tüm kentlerinde seçimleri takip ediyor. Seçimler, Irak halkının özgür iradesini ve daha istikrarlı bir gelecek inşa etmek için demokrasi seçeneğine olan bağlılıklarını gösteriyor” dedi

UNAMI Başkanı, devamında Irak halkının verdiği oylarla kurulacak hükümette yolsuzluk yapanların yer almamasına karar vereceğini ifade etti.

Source: ANF News

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

mt-sample-background

© 2024 Egerin. All rights reserved.

Scroll to Top

Subscribe to receive News in Email

* indicates required

Intuit Mailchimp