Şêx Xezal: Geçici Hükümet toplumu meşruiyet değil pazarlık aracı olarak görüyor

sex-xezal:-gecici-hukumet-toplumu-mesruiyet-degil-pazarlik-araci-olarak-goruyor

Suriye Yüksek Alevi İslam Konseyi Başkanı Şêx Xezal Xezal, Suriye Geçici Hükümeti’nin toplumu bir meşruiyet kaynağı olarak değil, bir müzakere ve pazarlık aracı olarak kullandığını belirtti. Xezal, hükümetin Suriye’nin farklı bileşenlerini birbiri ardına hedef alan bir politika izlediğini ifade etti.

Geçici Hükümetin son dönemdeki politikasının, güvenlik ve rejim kalıntılarıyla mücadele bahanesiyle Kürtlere yönelik saldırılar olduğunu dile getiren Xezal, “ülke birliği” adı altında bu saldırıların sürdürüldüğünü söyledi.

‘SALDIRILAR SAYISIZ İHLAL VE KATLİAMA YOL AÇTI’
Şeyh Xezal, Geçici Hükümetin saldırılarını “milislere karşı savaş” veya “kurtuluş” söylemiyle meşrulaştırmaya çalıştığını, ancak ortaya çıkan tablonun sayısız hak ihlali ve katliam olduğunu vurguladı.

Verilen vaatlerin ve yürütülen müzakerelerin sağlam temellere dayanmadığını belirten Xezal, bunların halkın talepleriyle de örtüşmediğine dikkat çekti. Suriye’deki birçok bileşenin önerdiği temel çözümlerin hiçbirinin hayata geçirilmediğini söyleyen Xezal, bunun toplumsal patlamayı yalnızca ertelediğini kaydetti.

Reform ve istikrar adı altında çözümsüz uzlaşıların kabul edilemeyeceğini ifade eden Şêx Xezal, parlamentonun devlet kurma konusunda başarısız olmuş bir yapının şemsiyesi, aracı ya da rehinesi olamayacağını vurguladı.

Şêx Xezal, açıklamasının sonunda meclisin ve Alevi inancına mensup halkın açık ve net bir davası olduğunu belirterek, bu davanın bölünmeyi ve pazarlığı kabul etmeyen bir halkın davası olduğunu söyledi.

Source: ANF News

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

mt-sample-background

© 2024 Egerin. All rights reserved.

Scroll to Top

Subscribe to receive News in Email

* indicates required

Intuit Mailchimp