Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê çevresindeki binalar askeri noktalara dönüştürüldü

sexmeqsud-ve-esrefiye-cevresindeki-binalar-askeri-noktalara-donusturuldu

Suriye Geçiş Hükümeti’ne bağlı silahlı gruplar, Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahallelerinin çevresindeki kamu ve sivil binalarını askeri noktalara dönüştürdü.

  • ANF
  • HABER MERKEZİ
  • Cumartesi, 27 Aralık 2025, 20:03

Suriye Geçiş Hükümeti’ne bağlı silahlı gruplar, Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahallelerinin çevresindeki bir dizi sivil binayı askeri karakola dönüştürdü.

Bu binalar arasında Suriye-Fransa Hastanesi, El Kelîme Okulu, Ebdulletîf Neînaî Okulu, İskenderun Okulu, Elî Nîdal Doya, Estoriyan Hastanesi, Îbrahîm Bin El Edhem Camii, Halep Tarım Müdürlüğü binası ve El Seîd Camii yer alıyor. Ayrıca her iki mahallenin çevresindeki onlarca fabrika askeri noktalara dönüştürülmüş ve binaların üzerine ağır silahlar yerleştirilmiş.

Kaynaklar, silahlı grupların Eşrefiyê Mahallesi’nin yakınındaki Suryan Mahallesi’nde çok sayıda sivilin evini boşalttı ve askeri noktaya çevirdi.

Geçiş Hükümeti, bu ihlallerle eş zamanlı olarak her iki mahallenin çevresine ağır silahlar konuşlandırarak, iki mahalleyi diğer mahallelere bağlayan yolları kapattı. Ayrıca Geçiş Hükümeti’ne bağlı gruplar, yağma amacıyla yurttaşlardan evlerini terk etmelerini istedi ve iki mahalle üzerinde insansız hava araçlarını uçuruyor.

Source: ANF News

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

mt-sample-background

© 2024 Egerin. All rights reserved.

Scroll to Top

Subscribe to receive News in Email

* indicates required

Intuit Mailchimp