Siyasi tutsakları kapsam dışı bıraktığı için tepkilere yol açan 11’inci Yargı Paketi, AKP ve MHP oyları ile kabul edildi. Meclis 6 Ocak’a kadar tatile girdi.
- ANF
- HABER MERKEZİ
- Çarşamba, 24 Aralık 2025, 18:09
AKP tarafından Meclis’e getirilen ve çok sayıda suçtan cezaevinde bulunan binlerce kişinin tahliyesinin önünü açan 11’inci Yargı Paketi’nin görüşmeleri TBMM Genel Kurulu’nda sona erdi. Görüşmelerin ardından paket oylamaya sunuldu.
Yapılan oylamada Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), siyasi tutsakları kapsamadığı ve kadınlara ile çocuklara yönelik suçlardan hüküm giyen kişilerin de tahliyesine imkân tanıdığı gerekçesiyle çekimser oy kullandı. AKP ve MHP paketin kabulü yönünde oy verirken, CHP reddedilmesi yönünde oy kullandı.
Oylamada toplam 372 milletvekili oy kullandı. Paketin kabul edilmesi yönünde 274, reddedilmesi yönünde 77 oy kullanılırken, 21 milletvekili çekimser kaldı.
11’inci Yargı Paketi’nin kabul edilmesinin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi, 6 Ocak tarihine kadar tatile girdi.
Source: ANF News