Tahliyesi ertelenenlerden Bahattin Öncü, 31 yıl sonra serbest

tahliyesi-ertelenenlerden-bahattin-oncu,-31-yil-sonra-serbest

Bodrum S Tipi Kapalı Hapishanesinde tutulan Bahattin Öncü, 31 yılın ardından bugün tahliye edildi. Haziran ayında serbest bırakılması beklenen ancak İdari Gözlem Kurulu kararıyla tahliyesi ertelenen Öncü, sabah saatlerinde cezaevinden çıktı. Öncü’yü cezaevi önünde yakınları karşıladı ve birlikte memleketi Mêrdîn’in Qoser (Kızıltepe) ilçesine geçti.

Qoser’de, kentin girişinde Tutuklu ve Hükümlü Yakınları ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUHAYDER) tarafından karşılama programı düzenlendi. Karşılama sırasında halk halay çekerek “Bijî berxwedana zindana” sloganı attı.

Karşılamada konuşan Öncü, tahliye edilmesinden kaynaklı mutluluk duyduğunu ancak arkadaşlarının hâlâ cezaevinde bulunması nedeniyle buruk bir sevinç yaşadığını söyledi. Siyasi tutsakların tamamının serbest bırakılması gerektiğini belirten Öncü, “Arkadaşlarımız, Önderimiz cezaevinde olduğu sürece mücadelemize devam edeceğiz. İnanıyorum ki arkadaşlarımız ve Önderimiz özgür olduğunda, hep birlikte özgürlüğü kutlayacağız” dedi.

Öncü, karşılamanın ardından konvoy eşliğinde ailesinin evine geçti.

BAHATTİN ÖNCÜ KİMDİR?

Mêrdîn’de 1995 yılının Haziran ayında gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Mehmet Bahattin Öncü, Diyarbakır Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) tarafından müebbet hapse çarptırıldı. Dîlok, Amasya, Sincan ve Tekirdağ hapishanelerinde kalan Öncü, son olarak Bodrum S Tipi Hapishanesine sevk edilmişti. Haziran ayında tahliye edilmesi beklenen Öncü’nün özgürlüğü, “iyi halli olmadığı” gerekçesiyle ertelenmişti.

Source: ANF News

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

mt-sample-background

© 2024 Egerin. All rights reserved.

Scroll to Top

Subscribe to receive News in Email

* indicates required

Intuit Mailchimp