Tahran’da 3 Kürt yurttaş idama mahkum edildi

tahran’da-3-kurt-yurttas-idama-mahkum-edildi

Tahran Devrim Mahkemesi, Kirmanşanlı 3 Kürt yurttaşı idam cezasına mahkum etti.

  • ANF
  • HABER MERKEZİ
  • Cuma, 2 Ekim 2026, 09:23

İnsan Hakları Aktivistleri Haber Ajansı (Human Rights Activists News Agency- HRANA), Rojhilatê Kurdistanlı 3 Kürt yurttaş hakkında verilen idam cezası hakkında rapor yayımladı.

Raporda, Kirmanşan nüfusuna kayıtlı Xesrew Mihemedîniya, Mesûd Toşmalanî ve Sîrwant Şehîdî (22) isimli 3 Kürt yurttaşın başkent Tahran’daki protestolar sırasında gözaltına alındığı bildirildi.

Tahran Devrim Mahkemesi 23’üncü Şubesi tarafından 3 yurttaşa, ‘Allah’a karşı savaş’ ile ‘ulusal güvenliğe karşı toplanma ve anlaşma’ suçlamalarıyla idam cezası verildiği kaydedildi.

Her üç yurttaşın da Kerec’deki Kızılhisar Cezaevi’nde tutulduğu bildirilirken, aynı dosyadan yargılanan bir kadının da 5 yıl hapis cezasına çarptırıldığı ve kadının yargılama sürecinde hala soruşturma aşamasında olunduğu aktarıldı.

Source: ANF News

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

mt-sample-background

© 2024 Egerin. All rights reserved.

Scroll to Top

Subscribe to receive News in Email

* indicates required

Intuit Mailchimp