Ukrayna’da 13 bin 500 km’lik su alanı mayın ve patlayıcı kalıntılarıyla kirli

ukrayna’da-13-bin-500-km’lik-su-alani-mayin-ve-patlayici-kalintilariyla-kirli

UNDP’nin çarşamba günü yayımladığı verilere göre, Ukrayna’da Dinyeper Nehri ve Karadeniz kıyıları dahil olmak üzere yaklaşık 13 bin 500 kilometrekarelik su alanı, mayınlar ve patlamamış mühimmatlarla kirlenmiş durumda.

Ukrayna Acil Durumlar Servisi dalgıçları şimdiye dek yalnızca 190 kilometrekarelik alanı temizleyebildi ve 2 bin 800’den fazla patlayıcıyı etkisiz hale getirdi. 

UNDP, bu süreçte 15 uzman eğitmen yetiştirildiğini ve sualtı robotlarının 300 metre derinliğe kadar mühimmat tespiti yapabildiğini bildirdi.

UNDP yetkilileri, bu teknolojilerin “uzmanlar için riski en aza indirip verimliliği artırdığını” belirtti.

Ukrayna, 2014’ten bu yana süren savaş ve 2022’deki geniş çaplı Rus işgali nedeniyle dünyanın en fazla mayınla kirlenmiş ülkesi konumunda. 

Hükümet verilerine göre, ülke topraklarının %23’üne denk gelen 136 bin 952 kilometrekarelik alan mayın ve patlayıcı kalıntılarıyla tehlike altında.

Source: ANF News

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

mt-sample-background

© 2024 Egerin. All rights reserved.

Scroll to Top

Subscribe to receive News in Email

* indicates required

Intuit Mailchimp