Xalid Mişel: Hamas silahlarını bırakmayacak

xalid-misel:-hamas-silahlarini-birakmayacak

Hamas’ın Siyasi Büro Başkanı Xalid Mişel, Hamas Hareketi’nin silahlarını bırakmayacağını ve Gazze’de yabancı bir yönetimi kabul etmeyeceğini belirtti.

  • ANF
  • HABER MERKEZİ
  • Pazar, 8 Şubat 2026, 21:23

Hamas Siyasi Büro Başkanı Xalid Mişel, hareketin silahlarından vazgeçmeyeceğini açıklayarak bu tutumun, ateşkes anlaşmasının ikinci aşamasının başlamasının ardından geldiğini; söz konusu aşamanın Hamas’ın silahsızlandırılmasını ve Gazze Şeridi’nin yönetimi için uluslararası bir komite kurulmasını öngördüğünü belirtti.

Mişel açıklamasının devamında, direnişi gerçekleştirenlerin kriminalize edilmesini kabul etmeyeceklerini vurguladı.

Filistinlilerin kendi kendilerini yönetmesi gerektiğini vurgulayan Mişel, “Gazze Gazzelilerindir, Filistin de Filistin halkınındır. Yabancı bir yönetimi kabul etmiyoruz” ifadesini kullandı.
Mişel, Uluslararası Barış Konseyi’ne de dengeli bir yaklaşım benimsemesi çağrısında bulundu.

Mişel’in tepkisi, İsrail ve Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Hamas’ın silahsızlandırılması ve Gazze’nin silahsız bir bölgeye dönüştürülmesi yönündeki ısrarlı taleplerinin sürdüğü bir dönemde geldi.
İsrail devletinin tahminlerine göre, Hamas’ın hala yaklaşık 20 bin silahlı mensubu bulunuyor ve hareketin elinde yaklaşık 60 bin Kalaşnikov tipi silah olduğu belirtiliyor.

Source: ANF News

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

mt-sample-background

© 2024 Egerin. All rights reserved.

Scroll to Top

Subscribe to receive News in Email

* indicates required

Intuit Mailchimp