GÖRÜNTÜLÜ
Zaandam Kürt Halk Meclisi ve DemNed öncülüğünde Amsterdam’da bir araya gelen Kürdistanlılar, Halep’in Eşrefiye ve Şêx Maqsûd mahallelerinde cihadist Jolani hükümetinin saldırılarını protesto ederek uluslararası kamuoyunu harekete geçmeye çağırdı.
- ANF
- HABER MERKEZİ
- Salı, 13 Ocak 2026, 20:50
Zaandam Kürt Halk Meclisi ve DemNed öncülüğünde Hollanda’nın Amsterdam kenti Merkez Tren İstasyonu önünde gerçekleştirilen eylemde Halep’in Kürt mahalleleri Eşrefiye ve Şêx Maqsûd’ta cihadist Jolani hükümetinin yaptığı katliamlar protesto edildi.
Hollanda’da yaşayan Kürdistanlılar bir araya gelerek hep bir ağızdan protestoda seslerini yükseltti. Uluslararası kamuoyuna çağrıda bulunan kitle, yaşanan katliama sessiz kalan herkesin bu suça ortak olduğunu dile getirdi.
Gerçekleşen katliama karşı direnirken şehit düşenleri anan kitle, “Şehid Namirin”, “Bijî Berxwedana Şêx Maqsûd”, “Bijî Berxwedana Rojava” sloganları attı.
Eylemde Hollandaca hazırlanan bildirilerle insanlara yaşanan katliamlarla ilgili duyarlılık çağrısı yapıldı.
Source: ANF News